Instruktörer

Marita Teräs
Marita Teräs är ansvarig för klubbens kursverksamhet dvs. hundägarutbildningssektorn (HUS). På bilden är hon tillsammans med sina bästa vänner. Den strävhåriga vorstehn Nässla och bordercollien Axa. De tränar framför allt specialsök, Nose Work och bruks med inriktning på sök. Marita är SBK instruktör i allmänlydnad och Specialsök, samt SNWK instruktör i Nose Work.

”Det roligaste med att hålla kurs är att jag får möjlighet att bidra till utveckling av hundägare och hundar.”

Eva Bäckman
Eva Bäckman är SBK instruktör sedan 1997. Just nu har hon ingen hund. Fotot är på hennes schäfertik Budskärs Fixa, Bettan till vardags. De tävlade bl a SM spår 2002 och SM sök 2003. Bettan blev spår, sök och lydnadschampion.

”Jag har gärna hundägarutbildningar och delar med mig av min kunskap och mina erfarenheter. Spännande att se hur människor utvecklas ihop med sin hund. Viktigt är att tidigt skapar en god kommunikation med sin hund som leder fram till en bra relation.”

Catrin Englund
Catrin Englund heter jag bor i Trosa med sambo och två hundar, en schäfer och en malinois. Jag är utbildad sbk allmänlydnadsinstruktör sedan 2010 med tillägg valpspecial,sökspecial och spårspecial. Jag utbildade mig sedan till sbk instruktör 2012. Jag köpte min första schäfer 2004 och har varit medlem i Gnesta-Trosa brukshundklubb sedan 2005. Gick en allmänlydnadskurs då och sedan dess är jag fast i hundsportens klor. Jag tävlar lydnadsklass, spår, sök, nosework men brinner för bruksgrenen svenskskydd där jag och min 3åriga malinois Box tävlar i elitklass. Jag har framförallt tävlingskurser, privatlektioner och kroppskontrollskurser men när tid finns så har jag även valp och allmänlydnadskurser. Hoppas vi ses på någon kurs framöver:)

”Catrin och Box”