EKIPAGE

Tävlar du för GTBK och vill synas här? Mejla då en kort beskrivning och gärna en bild på dig och din hund/hundar till webb@gnesta-trosa-bk.se.

Tryck på ett ekipage i listan nedan för att komma direkt till deras presentation. Om du vill läsa alla presentationer är det bara att scrolla nedåt. Presentationerna är i bokstavsordning.

Cecilia och Igo

Cecilia och Igo

Jag och min border collie Igo (Vall Drevets Igor) tränar och tävlar i bruksklassen Sök. Vi är ännu på nybörjarnivå – har gjort Appellprovet med ett godkänt resultat – men siktar förstås högre! Målet för 2023 är att bli uppflyttade till lägre klass. Vi tränar skogsarbetet regelbundet med klubbens sökgrupp Skogstokiga. Både Igo och jag tycker att söket är så roligt och socialt, men också utmanande när alla detaljer ska sitta, som t.ex rullemarkeringar, transporter och inte minst lydnaden, såväl i skogen som på appellplan. 

Parallellt med söket tränar vi vallning, på egna får. Igo har utvecklats och mognat mycket runt 2 år och han börjar nu bli den efterlängtade och pålitliga arbetskamraten hemma på gården, med fin djurkänsla och lyhördhet. Vi siktar på att göra vallhundsprovet under 2023.

Erika och Merlin

Erika och Merlin

Det här är jag och min strävhåriga foxterrier Merlin. Vi tränar och tävlar agility i klass 3. Vi debuterade i SM i år och vi kvalade även till landslagsuttagningen, vilket är den första gången någonsin för en strävhårig foxterrier.  Det är så kul (och uppskattat av både domare och andra ekipage) att köra med en annorlunda ras för agilityn och att han till och med kan konkurrera ut de riktigt snabba hundarna. En terrier är inte alltid lätt att springa med (när jag gör fel eller springer för sakta så skäller han gärna ut mig på banan) men vi har det så roligt och jag älskar utmaningar! Jag tränar även med mina 2 andra hundar, Leia och Hugo, så agility är vår stora passion. Men vi kör också viltspår, vardagslydnad, och är ofta ute i skog och mark, eller springer/cyklar som fysträning.

Marita och Axa

Marita och Axa

Det här är jag och bästa träningskompisen Axa. Vi har ett diplom i lydnadsklass 1 och siktar nu på ett uppflytt till lydnadsklass 3 under 2023. I bruks har vi klarat appellen i sök och siktar nu på att bli uppflyttade till högre sök. Innan nästa tävlingsstart finns det en del utmaningar att ta tag i när det gäller skott och rulle. Skotten får oss båda att hoppa högt och rullen kan man väl ta även om man inte hittat någon figurant? Vi älskar också att valla får, så självklart vore det så roligt om jag som bara för ett par år sedan inte visste någonting om vallning kunde göra Axa till godkänd vallhund.

Mina och Heera

Mina och Heera

Hej! Mina heter jag. Jag tävlar med min rhodesian ridgeback i lydnadsklass 1 och appellklass i rapport (bruks). Heera är faktiskt en av få ridgebacks med lydnadstitlel! Heera är min första hund och jag skaffade henne våren 2018. Vi började träna lydnad nästan direkt men det är först på senare tid som träningen går ganska smidigt. Det har tagit lång tid att förstå vad som motiverar Heera och hur jag ska föra henne på tränings-/tävlingsplan. Hennes tre bästa egenskaper är att hon är matgalen, trygg i miljöer och inte tar åt sig. Heera har lärt mig massor och är min absolut bästa kompis!

Nina och Truls

Nina och Truls

Jag heter Nina och min hund heter Truls och är en schapendoes född 20. Vi tävlar i rallylydnad och siktar på att nå mästarklass under 2024.